Μήπως η υπερβολική δημοσίευση στο facebook μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες;

πηγή εικόνας: fortepresse.pl

Τα facebook έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους από εμάς που χρησιμοποιούμε το internet. Tα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται κυρίως για δουλειά, διασκέδαση και επικοινωνία, κάποιοι όμως το παρακάνουν με τις πληροφορίες που μοιράζονται μέσα από αυτά.

Το να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες από την νυχτερινή σου έξοδο ή να το να δηλώνεις με αναρτήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα που βρίσκεσαι ίσως και να μην σου φαίνεται πολύ επικίνδυνο, έχεις όμως ποτέ αναρωτηθεί σε ποιον άλλο θα μπορούσαν να αρέσουν οι αναρτήσεις σου στο facebook; Μετά από το παρακάτω κείμενο ίσως σε κάνουμε να σκέφτεσαι διπλά πριν κάνεις μια ανάρτηση στο internet ή πριν δηλώσεις τις πεποιθήσεις σου δημόσια.

Στους κλέφτες αρέσουν πολύ οι δημοσιεύσεις σου

Ένας άνθρωπος που σίγουρα αγαπάει τις αναρτήσεις σου είναι ο κλέφτης και ειδικά δε αυτές που αναφέρουν σε ποιο νησί θα λείπεις για διακοπές μια ολόκληρη εβδομάδα. Ίσως να σου ακούγετε κάπως υπερβολικό, όμως είναι κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας, και η αλήθεια είναι πως έχουν υπάρξει πολλά τέτοια κρούσματα κλοπών τα τελευταία χρόνια. Ένας διαρρήκτης δεν έχει τίποτα καλύτερο από το να μάθει από εσένα τον ίδιο ότι απόψε έχεις βγει για διασκέδαση και θα αργήσεις να γυρίσεις. Μπορείς κάλλιστα να βγάλεις όσες φωτογραφίες θέλεις και να τις ανεβάσεις ή μετά που θα γυρίσεις σπίτι ή την επόμενη μέρα, μην παίζεις με τις πιθανότητες.

Και στους δικηγόρους επίσης

Μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που ενδιαφέρεται πολύ για τις δημοσιεύσεις σου στο facebook είναι οι δικηγόροι. Όσο νομοταγής πολίτης και αν είσαι, κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να προσέλθεις στο δικαστήριο, είτε ως συνήγορος υπεράσπισης είτε και ως κατηγορούμενος. Το τελευταίο που θα ήθελες σε μια τέτοια περίπτωση είναι έναν δικηγόρο να έχει πρόσβαση στην ζωή σου, μέσα από τις πληροφορίες που μοιράζεσαι στο facebook. Και αν σου ακούγεται κάπως υπερβολικό να σε ενημερώσουμε πως τα τελευταία χρόνια σε πολλές δικαστικές διαμάχες έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από τους λογαριασμούς των κατηγορούμενων στο internet.

Στους προϊστάμενους και τους συναδέλφους σου δεν αρέσουν καθόλου αυτά που δημοσιεύεις

Για να καταφέρουμε να σε πείσουμε για την εγκυρότητα αυτού του επιχειρήματος θα επιστρατεύσουμε ένα μικρό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο προϊστάμενος σου μπαίνει το πρωί στο facebook και βλέπει ότι μόλις έχεις δημοσιεύσει κάτι, ξανασυνδέεται το μεσημέρι στον λογαριασμό του και αντικρίζει το ίδιο, εσένα να έχεις κάνει μια ακόμη δημοσίευση, το ίδιο συνεχίζεται το απόγευμα καθώς και το βράδυ καθημερινά. Ποια θα είναι λοιπόν η εντύπωση που θα σχηματίσει ο προϊστάμενος σου; Θα αναγκάζεσαι να δουλεύεις διπλά για να μπορέσεις να τον πείσεις ότι είσαι εργατικός, καθότι τα στοιχεία σε διαψεύδουν από μόνα τους. Από την άλλη οι συνάδελφοι σου έχουν συνδεθεί μαζί σου στο internet για επαγγελματικούς λόγους και μόνο, δεν είναι φίλοι σου και δεν τους ενδιαφέρει σε ποιο εστιατόριο ήσουν εχτές το βράδυ. Μην τους φορτώνεις λοιπόν με άχρηστες για αυτούς πληροφορίες.

Εν΄τέλει αν βλέπεις μερικές από αυτές τις ενοχλητικές συνήθειες στην δική σου συμπεριφορά, θα ήταν καλό να προσπαθήσεις να μοιράζεσαι λιγότερες προσωπικές σου στιγμές και πληροφορίες στο internet, μόνο καλά θα μπορούσε να σου προσφέρει μια τέτοια τακτική.